INSTALLATIE

De installatie begint met het downloaden van de STEAM Client component; dit gaat zonder problemen en naar het juiste installatiepad.

Dit is het default STEAM installatiepad

Hierna moet de download van de simulator componenten automatisch beginnen. Wanneer dat niet gebeurt, start je STEAM Client opnieuw op. Je kan controleren of de download loopt door met Taakbeheer de activiteit van de Ethernet adapter te controleren.

stop

Je kunt selecteren naar welke map op welke schijf je wilt downloaden en installeren. Druk niet op de Update-knop VOORDAT je het installatiepad hebt geverifieerd. Er moet minimaal 150 GB aan ruimte zijn op de schijf waar je Microsoft Flightsimulator gaat installeren.
Afhankelijk van de downloadsnelheid op internet duurt het “even” *** om de gecomprimeerde pakketten van ~ 2 GB te downloaden, deze uit te pakken en vervolgens de inhoud in de mappenstructuur te installeren.
Deze tekst van een eventueel gewijzigd installatiepad verandert zichtbaar niet, hoewel je de opslaglocatie hebt gewijzigd in bijv. jouw schijf: \ jouw mapnaam \

*** @ 100 Mbps downloadsnelheid duurt het 4 uur. 30 minuten. om een schone installatie te verkrijgen.

Het default installatiepad is  C:\Users\jouwnaam\AppData\Roaming\Microsoft Flight Simulator\Packages\Official\Steam

Advies: wanneer je een moederboard hebt met een M.2-SSD als C-schijf, installeer dan gewoon op C:\ in het default aangegeven pad.